PhD in de FR Geesteswetenschappen

Het is gelukt! In een nagelbijtend spannende finale heeft PhDoc afgelopen woensdag een kandidaat voor de Faculteitsraad Geesteswetenschappen gevonden in Gareth O’Neill, promovendus bij het LUCL (Leiden University Centre for Linguistics). Nadat een poging tot kandidaatstelling van een self-funded promovendus van het LIAS (Leiden Institute for Area Studies) op dinsdag werd afgewezen door het stembureau, riep PhDoc via een brand-mail alle promovendi Geesteswetenschappen op snel een nieuwe kandidaat naar voren te schuiven. Gareth werd een klein uur voor de sluiting van het stembureau op deze mail geattendeerd door een collega-promovendus, en nam contact op: na het invullen van het formulier, enig getelefoneer met het stembureau en een korte sprint konden we op de valreep zijn kandidaatstelling persoonlijk overhandigen.

Nog meer goed nieuws: vandaag werd de uitslag van de kandidaatstelling bekendgemaakt. Omdat er voor de negen zetels van de personeelsgeleding Geesteswetenschappen precies negen kandidaten zijn, is Gareth bij deze verzekerd van een zetel in de FR voor de komende twee jaar, en de promovendi Geesteswetenschappen van een stem in de besluitvorming. Proficiat, Gareth!

De komende tijd zal PhDoc zich bezinnen op een werkbare ‘medezeggenschaps-infrastructuur’, om te zorgen dat promovendi in de diverse raden de dossiers die ter sprake komen kunnen voorleggen aan hun achterban, en hun mening daarover overbrengen aan het Faculteitsbestuur. Ideeen zijn van harte welkom! Daarnaast overwegen we actie te ondernemen naar aanleiding van de afwijzing van onze eerdere kandidaat. Het lijkt ons een verontrustende ontwikkeling dat de toename van promovendi zonder werknemer-status ervoor zorgt dat een steeds kleiner percentage promovendi inspraak heeft in het beleid dat hen aangaat. Ook over dit punt willen we graag jullie input, dus als je mee wilt denken: PhDoc is te bereiken via email, twitter, facebook en LinkedIn!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s